Natuurlijk is het voor de meeste mensen moeilijk om een beeld te creëren van een behandeling. Bij jou dier afhankelijk van de vacht wordt een heel lichaam behandeld om de zoveel tijd. Wij, mensen maken al te graag de vergelijking met onszelf. Als we dan kijken naar onze kapper bezoeken, onze tijd die wij daar spenderen en niet te vergeten het financiële plaatje. Dan kan ik gerust vol overtuiging vertellen dat er een wereld van verschil in zit.  Ons kapper bezoek is een ervaring die wij alle maar al te goed kennen en waarvoor we dankbaar zijn, door deze vakmensen kunnen wij stralen met een fantastische look. Dit geldt even hard voor onze viervoeter, het heeft daarbuiten ook nog eens allerlei medische voordelen. Een verzorgingsbeurt bestaat uit veel facetten die ik even wil toelichten.

 

Alles gebeurd al bij de binnenkomst jou vriend(in) moet zich op zijn/haar gemak voelen, net zoals jij. Dieren kunnen niet praten en communiceren via hun lichaam, waarbij wij enorm veel aandacht moeten besteden aan jou dier. Natuurlijk help jij ons ook enorm door wat achtergrond informatie, mocht er een medische geschiedenis zijn of er zijn onlangs gedrags- of vachtveranderingen gebeurd. Alles helpt ons om de verzorging zo aangenaam mogelijk te maken. Natuurlijk mag je van mij bij de behandeling blijven als jij dat zou willen. Als mijn bevindingen vast stellen dat je beste vriend zich dan wat ongemakkelijk voelt, kunnen we in onderling overleg instemmen om hem/haar bij mij achter te laten. Alles wordt grondig uitgelegd en besproken.

Afhankelijk van de vachtsoort gaan we van start met een heel avontuur we beginnen met de voorbereidingen en een algemene check.

 

Voetkussentjes🐾 worden uitgeschoren of uitgeknipt. Hier blijven door de vele leuke wandelingen in de natuur vaak klitten en ongewensten dingen tussen zitten die hinderlijk kunnen zijn voor je vriend(in). Hierbij maken we van de gelegenheid gebruik om de nageltjes te knippen. Dit is vast en zeker niet voor ieder dier een even leuke belevenis, waarbij uzelf u viervoeter kan afleiden of ik zorg zelf voor afleiding dmv mijn eigen honden🐶. Dan zijn er nog de oren die zuiver gemaakt worden of in sommige gevallen uit geplukt worden. Hierbij gebruiken we speciale oorpoeder, waardoor de haren makkelijk uit haalbaar zijn. Dit wordt standaard gedaan om bacteriën geen kans te geven om in te nestelen en tot grote ergernis een oorontsteking te veroorzaken. Betreft de oren daar zijn voor- en tegenstanders van, mijn keuze zal besproken worden en afhangen van jou wensen. Ogen zijn de volgende stap die worden zuiver gemaakt. We halen al het vuil dat het lichaampje via de ogen uitstoot  mooi weg met oogproduct voor honden. Het gebit wordt wel bekeken, maar aangezien mijn studies niet voldoen om tanden te behandelen zoals een tandspecialist of Dierenarts zal ik u wel adviseren eens langs te gaan voor een tandcheck.🪥🐶 Tanden zijn uiterst belangrijk zowel voor mens als dier. Na dit alles zal ik de oksels uit scheren. Vaak zitten de oksels in de klit/knoop het is een zeer gevoelige plaats, waar kammen niet evident is en vaak onaangenaam voor je viervoeter. De liezen, geslachtsdelen(ballen, piemel of vulva) en kakgaatje zijn onkambaar voor vele en voor je viervoeter NOT done. Door onze techniek kunnen wij dit mooi zuiver maken, zodat het onderhoudt door de baasjes niet noodzakelijk is, mits er geregeld een bezoek aan het trimsalon plaats vindt. Bij een snelle terug keer van de vacht kan er een tussentijds bijwerk moment voorzien worden, zodat het voor alle partijen leuk blijft.

We gaan de vacht goed reinigen door een grondige wasbeurt🧼🛁🚿. Tijdens een grondige wasbeurt wordt steeds aandacht gegeven aan de anaalklieren.  Vervolgens worden de dieren handmatig gedroogd met een fhöne. Voor dit  hele proces trek ik toch wel een uur uit. Afhankelijk van de grootte en de vacht kan dit  minder of meer tijd in beslag nemen. Daarbuiten zijn angstige viervoeters of viervoeters met gedragsproblemen niet te vergelijken en gaan we werken op tempo van jou kameraad.

 

 

Uiteindelijk wordt jou dier in model geplukt of geknipt, naar jou wens en de mogelijkheid die de vacht biedt. We werken jou beste vriend(in) af zodat ze kunnen schitteren aan jou zijde! Hier gaat ook nog een tijd overheen, dit is zeker niet in een vingerknip gebeurd. Sommige vachten nemen wel een uur in beslag om af te werken, andere minder en nog andere nog meer tijd.

Bij het einde van ons werk is er nog even knuffeltijd of speeltijd als beloning. Dat heeft zowel de trimster als het dier verdiend.

Als jullie gelukkig en tevreden de deur buiten wandelen ben ik  voldaan.