Mom, what did she say, can I get a massage?🐢🐱 I`m all ears!

Als een hond of kat uit balans is, zie je dit niet alleen terug in zijn communicatie, houding en gedrag. Alle antwoorden liggen in het lichaam van je dier, observeren en voelen is het allerbelangrijkste. Naast de stressreducerende werking, kan massage vaste lichamelijke en gedragsmatige patronen doorbreken en het natuurlijke evenwicht herstellen.

 

Een massage is algemeen bekend dat het onderhuids bindweefsel, de bloed- en lymfecirculatie stimuleert en daarmee helpt afvalstoffen versneld af te voeren. Minder bekend is dat massages het zenuwstelsel en het hormoonstelsel activeren en reguleren, wat een sterke invloed heeft op de gemoedstoestand en mede het gedrag van de hond of kat. Daarbuiten werkt een massage ook nog een laag dieper, op de spieren. Naast de wetenschap dat dit de spieren kan ontspannen, zorgt het ook voor een betere doorbloeding en ontwatering, waardoor de spierspanning optimaliseert. Een in de spier ontstane ‘zwakke schakel’ zoals een verkleving, pijnpunt, verzuring of verkramping kun je daarmee wegmasseren. Nog een laag dieper heeft het indirect een gunstig effect op de werking van de gewrichten. Het kan  preventief ingezet worden om spanningspatronen te voorkomen en curatief om de patronen te doorbreken. Wij raadplegen bij vreemd gedrag, ziekte of dergelijke altijd een dierenarts te raadplegen aan. Een massage is geen vervangende behandeling.

 

Echter moeten we altijd van viervoeter tot viervoeter kijken. Ieder is anders en niet alle honden/katten komen direct tot rust en verzetten zich tegen de overgave van rust. Ze vinden het soms lastig om de controle uit hun pootjes te geven. Eenmaal dat ze de ervaring van puur ontspanning hebben beleefd, doen ze niets liever. Vele geliefde huisdieren doe je hier een heel groot plezier mee!🐢🐱❀️

Ontspanningsmassage

60 minuten : €60,00