Als onze voeten pijn hebben, hebben we lichamelijke pijnen!

Voetreflexologie is al eeuwen oud. De methode van natuurlijke gezondheidszorg wordt door vele volkeren in culturen over de hele wereld toegepast. Er valt niet precies te bepalen waar deze methode haar oorsprong vindt, misschien is het zelfs zo oud als de mensheid zelf.

Wat wel met zekerheid te zeggen is, is dat ongeveer 5000 jaar geleden in India en China al mensen werden behandeld door druk uit te oefenen en/of te masseren op bepaalde punten van het lichaam, waaronder de voeten, om zo de organen te beïnvloeden. Verder heeft men in het Oude Egypte (3200 voor Chr.) in een graftombe een muurschildering gevonden van een zeer belangrijk arts uit Anchmahor, waarop een behandeling te zien is van de reflexzones op de handen en voeten. Ook bij Amerikaanse indianenstammen worden geneeswijzen waarbij de behandeling bestaat uit massage van de handen en voeten al eeuwenlang van generatie op generatie doorgegeven.

Er zijn nog talrijke voorbeelden te geven van culturen waarbij dit soort natuurlijke geneeswijzen worden toegepast. Blijkbaar heeft de zieke mens zich dus reeds eeuwenlang intuïtief van talrijke varianten van druk op bepaalde lichaamsdelen bediend om ziektes te ondersteunen.

Zo’n 75% van de hedendaagse aandoeningen kan worden toegeschreven aan stress en spanning. Daardoor kunnen er op verschillende manieren ernstige en minder ernstige aandoeningen aan de verschillende orgaanstelsels ontstaan. De een krijgt last van hart- en vaatziekten en de ander van maag- en darmproblemen, anorexia, hartkloppingen, transpireren, hoofdpijn etc., om maar enkele van de talloze lichaamsreacties te noemen. Spanning werkt vaak als een knellende band waarmee het lichaam wordt afgesnoerd met ernstige gevolgen. Waarbij voetreflex een holistische ondersteuning kan bieden. 

De reflexzones op de voeten staan in verbinding volgens onderzoek met alle klieren, organen en alles van het lichaam. Door deze te bewerken kunnen wij dingen weer in balans brengen en gaan wij op deze manier het lichaam ondersteunen waar zich problemen voordoen. Wij raden altijd aan om eerst een arts te contacteren en deze een diagnose te laten vast stellen, de behandeling te laten voorstellen. 

Voetreflex ontspanningsmassage

60 minuten : €60,00

90 minuten : €90,00